Telegondola Piatra Neamț
Telegondola Piatra Neamț este una dintre cele mai importante investiții și puncte de atracție ale orașului Piatra Neamț. Inaugurată în luna februarie 2008, Telegondola de sub poalele Pietricicăi, a transportat până în prezent peste 1 milion de turiști către vârful Muntelui Cozla, acolo unde se află și parția de schi. În cele 22 de goldole turiștii pot viziona o frumoasă panoramă a orașului Piatra Neamț, cu tot cu împrejurimi: lacul de acumulare Batca Doamnei, Muntele Pietricia dar și Ceahlăul ce se poate observa în toată splendoarea lui în zilele senine. Vă invităm așadar să ne vizitați acest remarcabil obiectiv turistic al orașului Piatra neamț!
Ștrandul Piatra Neamț
Dotat cu bazine de înot, terenuri de tenis și fotbal cu gazon artificial, terenuri de volei pe nisip și baschet, piste de skateboard și role, spații de joacă pentru cei mici, teren de paintball, căsuțe pentru cazare, terase, cluburi și discoteci, Ștrandul Piatra Neamț primește anual zeci de mii de vizitatori. Toate aceste dotări sunt la standarde europene și oferă variate posibilități de distracție și de cazare necesare pentru recreere și odihnă.
Lacul Bâtca Doamnei
Lacul Bâtca Doamnei este situat la o altitudine de 325 metri și reprezintă un element important al orașului Piatra Neamț deoarece pe lângă scopul de protecție, el oferă și priveliști minunate. De aici, poți admira într-o parte panorama orașului, iar de cealaltă parte, Muntele Ceahlău în toată splendoarea sa. Lacul Batca Doamnei are o suprafață de 235 ha, lungime maximă 3200 m, lățime maximă 1050 m și adâncime maximă 15,5 m.
Curtea și Biserica Domnească
Curtea și Biserica Domnească din Piatra Neamț sunt vestigii ale vieții medievale din acest oraș, fiind construite în lunga domnie a lui Ștefan cel Mare. Întregul ansamblu conține curtea domnească, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul și un turn-clopotniță. Fiind situate chiar în centrul orașului Piatra Neamț, atrag mulți turiști care aici descoperă un crâmpei de istorie. Tot în această locație se găsesc și trei muzee deosebite din Piatra Neamț: Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie și Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.
Mănăstiri, biserici și schituri
Piatra Neamț este un punct de plecare către mănăstirile, bisericile și schiturile din județul Neamț, monumente cu o valoare istorică și arhitecturală deosebită. Câteva dintre cele mai importante mănăstiri din județ sunt: Agapia, Văratec și Neamț.
Cetatea Neamț
Așezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, Cetatea Neamț face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Poziția strategică de care a beneficiat și prezența în evenimentele marcante pe care le-a cunoscut această parte a țării demonstrează faptul că, Cetatea Neamțului, a fost una dintre cele mai bine întărite cetăți de care a dispus statul medieval moldovenesc.
Muntele Ceahlău
Muntele Ceahlău este cel mai renumit şi mai impresionant masiv din partea centrală a Carpaţilor Orientali, fiind unul dintre puţinele complexe carpatine care mai păstrează încă eşantioane nealterate ale naturii. În plus, Ceahlăul este unul din cei mai bogaţi munţi în legendă şi mitologie. Aici o poţi întâlni pe Baba Dochia, pe Vulturul lui Traian, pe Panaghia, Toacă şi mulţi alţii.